28/07/2020

FDA a autorizat sistemul IQOS în calitate de produs din tutun cu expunere redusă

Ce înseamnă această decizie?

01

În data de 7 iulie, după 4 ani de cercetări și examinări exhaustive, Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (US FDA) a autorizat comercializarea sistemului IQOS ca produs din tutun cu expunere redusă.*

02

US FDA (Food and Drug Administration) este o agenție a Ministerului Sănătății și Serviciilor Sociale SUA responsabilă de controlul calității produselor alimentare și medicamentelor.

03

Pentru a elibera autorizare de comercializare cu drept de comunicare a anumitor mesaje referitor la un anumit produs, FDA studiază documentație, mostre și rezultate ale cercetărilor, testelor de laborator și clinice puse la dispoziție de către producător, după care ia decizia sau solicită informații suplimentare.

04

IQOS este primul și unicul dispozitiv de încălzire a tutunului care a fost examinat de FDA și care a obținut statutul de produs din tutun cu expunere redusă (exposure modification order).

05

Legal, concluziile US FDA se aplică doar pe teritoriul SUA. În practică, US FDA este una dintre cele mai consacrate și stricte agenții de control al calității din lume, iar de recomandările și deciziile sale se ține cont și în multe alte țări ale lumii.

Ce înseamnă decizia US FDA în privința IQOS?

Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite a autorizat comercializarea sistemului IQOS în SUA ca produs din tutun cu expunere redusă.

În urma analizei tuturor materialelor științifice despre IQOS, US FDA a permis comercializarea produsului cu utilizarea următoarelor mesaje pentru consumatori:

Sistemul IQOS încălzește tutunul, nu îl arde.

Acest lucru reduce semnificativ producerea de substanțe nocive și potențial nocive.

Studiile științifice au demonstrat că trecerea completă de la țigările convenționale la IQOS reduce semnificativ expunerea organismului la substanțe nocive și potențial nocive.**

FDA a concluzionat că dovezile științifice disponibile până în acest moment demonstrează că este de așteptat ca IQOS să aibă un impact pozitiv asupra sănătății populației, luând în calcul atât utilizatorii de produse din tutun, cât și persoanele care nu utilizează în prezent produse din tutun.

În ultimii 10 ani, PMI a creat o echipă din peste 400 de savanți care lucrează la dezvoltarea IQOS și a tehnologiilor asociate în cadrul a două centre științifice ale companiei – în Elveția și Singapore. Aceste eforturi sunt îndreptate pentru a crea alternative țigaretelor pentru fumătorii adulți care își doresc o alegere mai bună decât continuarea fumatului.

Informații importante: IQOS nu este lipsit de riscuri. Acesta livrează nicotină, care provoacă dependență.

*Sursa: Studii PMI cu durata de 3 luni referitor la reducerea expunerii derulate în Japonia și SUA în condiții de ambulator. Aceste studii au măsurat expunerea la 15 substanțe chimice nocive și au comparat nivelurile observate în fumători care au trecut pe IQOS cu nivelurile în fumători care au continuat să fumeze țigări.

**Sursa: Decizia din 7 iulie 2020 a US FDA privind comercializarea sistemului IQOS.

Cele mai populare

Ce este IQOS ILUMA?
Citiți mai mult
Ce reprezintă rezervele de tutun TEREA?
Citiți mai mult
lil SOLID Ez: Noua versiune lil SOLID — deja în vânzare
Citiți mai mult
Litere și cifre. De ce numărul de serie al dispozitivului este atât de important?
Citiți mai mult