30/07/2021

GFN: Nicotina poate fi administrată în moduri mai puțin periculoase decât țigările

Cel de-al optulea Forum Global al Nicotinei (GFN) a avut loc la Liverpool, Marea Britanie, unde numeroși medici și experți au discutat despre modalitățile de reducere a riscurilor legate de fumat. Tema nicotinei și efectelor ei a fost una intens dezbătută, în condițiile în care multe mituri continuă să existe în jurul acestei substanțe. Potrivit experților, cauza principala a bolilor asociate fumatului este fumul de țigară, care este un produs al arderii și care conține circa 6000 de substanțe toxice. Pe de altă parte, nicotina este o substanță care se găsește în mod natural în tutun.

,,

„Cred că, în cele din urmă, cea mai periculoasă formă de utilizare a nicotinei este fumatul pe parcursul întregii vieți”

a declarat Robyn Gougelet, director pentru Politici de sănătate și strategie de reglementare la Pinney Associates din SUA. Specialiștii spun că, în cazul în care fumătorii nu pot renunța la fumat, aceștia au nevoie de alternative mai puțin dăunătoare pentru organism.

,,

„Cunoaștem cu toții dovezile științifice și faptul că nicotina poate fi administrată în moduri care sunt mult mai puțin periculoase decât țigările”

A declarat David Sweanor, profesor de drept la Universitatea din Ottawa. Potrivit experților, tendința de trecere la alternative cu risc redus, cum ar fi țigările electronice și dispozitivele de încălzire a tutunului, este în creștere în ultimii ani.

,,

„Un număr mare de fumători au trecut la țigările electronice pentru că și-au dat seama de beneficiile pe care le oferă acestea în comparație cu țigările tradiționale”

a menționat Miroslav Dvornychak, autorul blogului Harm Reduction Blog.

Află ce spun experții despre nicotină aici.

Cele mai populare

Ce este IQOS ILUMA?
Citiți mai mult
Ce reprezintă rezervele de tutun TEREA?
Citiți mai mult
lil SOLID Ez: Noua versiune lil SOLID — deja în vânzare
Citiți mai mult
Litere și cifre. De ce numărul de serie al dispozitivului este atât de important?
Citiți mai mult