28/12/2022

IQOS povestește: cum sunt reciclate dispozitivele IQOS și lil Solid

Fiecare dispozitiv de încălzire a tutunului care nu mai este utilizat sau nu funcționează are șansa la o nouă viață. Toate materialele din care sunt produse IQOS și lil pot fi reciclate.

Cum și unde poți recicla dispozitivele IQOS și lil?

Dacă ești utilizatori IQOS sau lil solid, ai posibilitatea să transmiți spre reciclare dispozitivul învechit prin intermediul programului Smart Change, în orice Q Heated Tobacco Shop din MallDova, Atrium și SunCity sau în magazinele Darwin și Enter.

Despre programul Smart Change vezi aici , iar dacă vrei să participi în program, și să fii parte a misiunii noastre, completează formularul de mai jos.

Ce se întâmplă cu dispozitivele transmise spre reciclare?

Philip Morris Moldova și Asociația „Colectez.eu” au efectuat, la finalul lunii octombrie, primul export de dispozitive electrice de încălzire a tutunului, devenind parte a programului global CIRCLE.

01

În 2018, Philip Morris International a lansat programul CIRCLE, cu scopul de a colecta și a recicla dispozitivele electronice de încălzire a tutunului, care reprezintă deșeuri electrice și electronice odată ce devin nefuncționale.

02

În primul rând, colectăm toate dispozitivele și componentele aduse de către utilizatori. Ulterior, aceste dispozitive sunt transportate în Hub-ul de reciclare din Ungaria, unde are loc procesul de dezasamblare, sortare și reciclare. La această etapă, dispozitivele sunt inspectate, iar materialele din componența lor sunt procesate și separate în vederea reciclării.

03

În total, centrului de reciclare al Philip Morris International i-a fost transmisă aproximativ o tonă de deșeuri electronice sau peste 14 000 de componente ale dispozitivelor, colectate din momentul lansării pe piața Moldovei a sistemului de încălzire a tutunului, în anul 2018.

Împreună cu echipa IQOS Moldova ne angajăm să ne implicăm în continuare în problemele de mediu și să reciclăm dispozitivele de încălzire a tutunului în mod sigur și responsabil.

Unul dintre obiectivele principale ale echipei noastre este ca toți utilizatorii IQOS și lil să cunoască și să aibă acces la programele noastre de colectare a dispozitivelor uzate, pentru a contribui la un mediu mai curat.

Cele mai populare

Ce este IQOS ILUMA?
Citiți mai mult
Ce reprezintă rezervele de tutun TEREA?
Citiți mai mult
lil SOLID Ez: Noua versiune lil SOLID — deja în vânzare
Citiți mai mult
Litere și cifre. De ce numărul de serie al dispozitivului este atât de important?
Citiți mai mult