Loading...

Un plus de suport pentru utilizatori – programul IQOS Care Plus

IQOS Care Plus

În calitate de utilizator IQOS, știți că puteți conta oricând pe suportul echipei noastre. În punctele de vânzare IQOS sau la telefon găsiți mereu răspunsuri, recomandări și asistență.
Dar ce-ar fi să vă spunem că vrem să vă oferim și mai mult?! Acum lansăm IQOS Care Plus – programul care vă oferă absolut gratuit mai multe beneficii pentru cea mai bună experiență posibilă.

Beneficiile programului IQOS Care Plus

Membrii programului au aces la un set de beneficii suplimentare:
Înlocuirea componentelor IQOS deteriorate accidental (Încărcător Portabil, Dispozitiv Suport, Dispozitiv IQOS 3 Multi). Înlocuirea se va efectua o singură dată pentru fiecare component individual IQOS înregistrat în contul dvs., pe durata programului.
Asistență din partea unui IQOS Qoach – pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor începători în primele zile de utilizare IQOS, un expert profesionist vă va oferi consultații telefonice, pentru a vă îndruma în procesul de utilizare, îngrijire a dispozitivului sau, pur și simplu, pentru a vă sugera cum să vă bucurați de gustul autentic de tutun.
Asistență internațională – puteți miza pe asistența și suportul echipei IQOS atunci când călătoriți și întâmpinați o dificultate cu dispozitivul dvs. IQOS.
Prioritate în aflarea noutăților despre IQOS – sunteți printre utilizatorii care află primii noutățile și informațiile cu privire la produsele IQOS;
• Acces la oferte exclusive pentru a vă personaliza dispozitivul și la alte produse IQOS.

Deveniți membru IQOS Care Plus, e simplu!

Pentru comoditatea dumneavoastră, vă oferim două metode prin care puteți deveni membru al programului IQOS Care Plus:

• Vă puteți înregistra la orice punct de vânzare IQOS, cu ajutorul asistenților noștri.
• La telefon, apelând la Serviciul Clienți IQOS, care vă va ajuta să parcurgeți procesul de înregistrare în doar câteva minute.

Cine poate deveni membru al programului?

Pentru a participa în programul IQOS Care Plus, este necesară îndeplinirea următoarelor condiții:
1. Sunteți un utilizator IQOS adult
2. Aveți un cont de utilizator IQOS
3. Aveți un dispozitiv achiziționat în Republica Moldova în punctele oficiale de vânzare și dispozitivul este asignat pe contul dvs. de utilizator
4. Acceptați termenii și condițiile programului

Înregistrați-vă în IQOS Care Plus – gratuit!

Accesul la beneficiile programului pentru utilizatorii înregistrați este GRATUIT și este valabil pe parcursul perioadei de garanție pentru fiecare component individual IQOS.

Să răspundem așteptărilor clienților noștri este o prioritate pentru noi. De aceea, pe lângă programele noastre speciale, vă oferim suportul necesar prin Serviciul Clienți IQOS Moldova. Dacă aveți întrebări legate de IQOS, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0 8000 24 00.