24/05/2021

Tutunul încălzit vs țigaretele electronice: care este diferența?

Prima oară când ați auzit despre dispozitivele care încălzesc tutunul v-ați gândit cumva că sunt același lucru ca și țigaretele electronice? În timp ce ambele produse sunt dispozitive electronice, destinate fumătorilor adulți, totuși există câteva diferențe cheie.

 

iqos photo

Ce este sistemul de încălzire a tutunului IQOS?

IQOS este un dispozitiv de încălzire a tutunului dezvoltat de Philip Morris International, care utilizează un sistem inovator de încălzire a tutunului denumit HeatControl™ Technology. Acest tip de tehnologie de încălzire a tutunului este deseori denumită ”încălzire fără ardere” (“heat-not-burn”), deoarece încălzește tutunul în loc să îl ardă – cum se întâmplă în cazul țigaretelor.

În cazul IQOS o rezervă de tutun denumită HEETS, care este produsă din tutun veritabil procesat, este introdusă în dispozitivul suport IQOS și intră în contact cu o lamelă de încălzire, care se încălzește în mod controlat până la o temperatură optimă. Aceasta încălzește tutunul din interiorul rezervei, eliberând aroma tutunului fără ardere, scrum sau fum.

 

Ce sunt e-țigaretele sau țigaretele electronice?

Țigaretele electronice încălzesc și vaporizează lichide. Lichidul este pompat din rezervorul țigaretei electronice și intră în contact cu un element de încălzire alimentat din baterie. Adulții care utilizează țigaretele electronice utilizează și lichidele respective care pot conține nicotină.

iqos photo

 

Tutunul încălzit vs. E-țigarete

În timp ce ambele sunt dispozitive electronice utilizate de către fumătorii adulți, factorul cheie care le diferențiază este următorul: sistemul de încălzire a tutunului IQOS încălzește tutun procesat, în timp ce țigaretele electronice vaporizează un lichid. Datorită acestei diferențe, sistemul de încălzire a tutunului IQOS oferă aroma și experiența similare cu cele asociate țigaretelor tradiționale, însă, nivelul substanțelor chimice este redus cu 95%*, datorită absenței procesului de ardere.

 

Mai mult despre tehnologia de încălzire a tutunului puteți găsi aici.

*Notă: IQOS nu este o țigară electronică, IQOS este un sistem de încălzire a tutunului.

*Reducerea medie în nivelul unui spectru de substanțe chimice dăunătoare (cu excepția nicotinei) în comparație cu fumul unei țigarete de referință (3R4F). Aceasta nu înseamnă neapărat o reducere cu 95% a riscurilor.

 

 

 

Cele mai populare

Ce este IQOS ILUMA?
Citiți mai mult
Ce reprezintă rezervele de tutun TEREA?
Citiți mai mult
lil SOLID Ez: Noua versiune lil SOLID — deja în vânzare
Citiți mai mult
Litere și cifre. De ce numărul de serie al dispozitivului este atât de important?
Citiți mai mult