Loading...

Un program indispensabil pentru utilizatorii care călătoresc frecvent

IQOS International Assistance

Asistența ireproșabilă este una dintre prioritățile echipei IQOS Moldova, de aceea tindem să oferim cele mai bune servicii clienților noștri, oriunde s-ar afla – în țară sau peste hotarele ei. „IQOS International Assistance” este un program dedicat utilizatorilor care călătoresc frecvent, scopul căruia este de a remedia dificultăţile care pot apărea în timpul utilizării dispozitivului.

Cum puteți beneficia de Asistența Internațională IQOS

În ajunul călătoriei:

Verificați dacă dispozitivul dumneavoastră este înregistrat în contul dumneavoastră IQOS Moldova (sau dacă aveți un cont IQOS), iar programul „IQOS Care Plus” este activ.

Pe durata aflării peste hotare:

Pasul 1: Dacă, aflându-vă în afara țării, ați constatat că dispozitivul IQOS prezintă o problemă, luaţi legătura cu Serviciul Clienţi IQOS Moldova, prin intermediul numerelor de telefon +41 21 547 88 88 sau +40 21 401 08 06 (Linia Verde 08000 24 00 nu poate fi accesată peste hotarele Republicii Moldova). Descrieți operatorului problema cu care vă confruntați. Dacă, urmând instrucţiunile operatorului, nu veţi reuşi să remediaţi situaţia creată, vi se va propune înlocuirea componentei defectate.

Pasul 2: Operatorul va expedia o scrisoare pe adresa dumneavoastră de e-mail. Odată ce o veţi primi, puteţi veni în cel mai apropiat punct de comercializare IQOS pentru a beneficia de asistența necesară. Nu va trebui decât să prezentaţi scrisoarea primită şi componenta care urmează a fi schimbată – de restul va avea grijă echipa IQOS. În unele ţări vi se va propune livrarea noii componente la adresa dumneavoastră temporară (în țara-gazdă).

E important să cunoașteți:
  1. Înlocuirile solicitate în cadrul programului IQOS International Assistance vor fi operate doar după contactarea Serviciului Clienți IQOS Moldova, prin intermediul numerelor de telefon menționate mai sus. Serviciul Clienți IQOS Moldova activează de luni până vineri, între orele 9.00 și 18.00.
  2. Dacă nu ați primit o notificare pe poșta electronică, înlocuirea componentei defectate în țara-gazdă nu va fi posibilă.
  3. Înlocuirile solicitate în cadrul programului IQOS International Assistance sunt valabile doar în cazul defectelor acoperite de garanție și nu se aplică în cazuri de: uzură firească, nerespectarea instrucțiunilor de exploatare, defecte cauzate de dezasamblarea sau reparația neautorizată a dispozitivului, defecte cauzate de interacțiunea cu apa, defecte cosmetice, defecte provocate de utilizarea produselor incompatibile cu device-ul, etc.

În ce țări puteți beneficia de Asistența Internațională IQOS

Cu IQOS International Assistance savurați la maxim vacanța sau deplasarea în interes de serviciu. Utilizatorii IQOS pot beneficia de asistență gratuită în 36 de țări ale lumii: Armenia, Bulgaria, Croația, Canada, Curacao, Republica Cipru, Republica Turcă a Ciprului de Nord, Republica Cehă, Danemarca, Republica Dominicană, Franța, Germania, Grecia, Guatemala, Italia, Israel, Japonia, Kazahstan, Coreea, Letonia, Lituania, Olanda, Noua Zeelandă, Palestina, Polonia, Portugalia, La Reunion, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Africa de Sud, Spania, Elveția, Ucraina, Marea Britanie. Astfel, oriunde ați pleca, luați IQOS cu dumnevoastră și savurați ritualul preferat admirând apusul de soare de pe țărmul mării sau plimbându-vă pe stradelele orașelor europene. Iar pentru a evita orice impedimente, înainte de a pleca într-o călătorie, asigurați-vă că adaptorul de alimentare pentru încărcătorul IQOS este compatibil cu prizele electrice din țara aleasă ca destinație.

Contactați-ne:

Dacă aveți întrebări despre serviciul „IQOS International Assistance”, contactați-ne la numărul de telefon 080002400 sau expediați-ne un mesaj la contact.md@iqos.com

*Doar utilizatorii IQOS adulți pot fi beneficiari ai programului. Acest produs nu exclude riscurile pentru sănătate și creează dependență.