29/12/2022

Cum a fost 2022 pentru comunitatea IQOS

Decembrie e luna retrospectivelor, în care obișnuim să analizăm rezultatele obținute pe parcursul întregului an.

La nivel mondial, peste 13,5 milioane de fumători adulți din întreaga lume* au renunțat complet la fumat și folosesc dispozitivele noastre fără fum. În fiecare an, depunem eforturi pentru a îmbunătăți experiența comunității noastre de utilizatori.

Hai să vedem împreună câteva dintre realizările anului 2022!

Lansarea dispozitivului IQOS ORIGINALS DUO

Din dorința de a-ți oferi cele mai recente modele IQOS, am introdus pe piață o versiune nouă a dispozitivului IQOS 3 DUO: IQOS ORIGINALS DUO – cel mai ergonomic dispozitiv suport, cu 2 utilizări consecutive și încărcare rapidă.

Originals, datorită tehnologiei HeatControl, testată în timp, care încălzește tutunul cu o lamelă din ceramică ce conține elemente de aur și platină.

Am lansat dispozitivul în 4 culori noi: Scarlet Red, Slate, Silver și Tourqoise, pe care le găsești în toată țara, în punctele de vânzare obișnuite. Online, dispozitivul poate fi rezervat aici.

O diversitate de emoții și culori!

În fiecare an încercăm să aducem un strop de culoare în experiența ta, prin lansarea edițiilor limitate. Am început 2022 cu lansarea ediției IQOS 3 DUO Mix de Culori, prin care am celebrat frumusețea și diversitatea comunității IQOS din întreaga lume. Deși suntem diferiți, există mereu ceva care ne unește! Vezi aici cum a fost.

HEETS Tropical – gustul fructelor tropicale

Datorită feedback-ului pe care îl primim constant de la tine și pentru a-ți satisface preferințele, vara aceasta am suplinit catalogul disponibil de HEETS cu Tropical SWIFT – denumirea care vorbește de la sine. De asemenea, lucrăm în continuare la calitatea rezervelor din tutun, pentru ca acestea să păstreze o performanță constantă.

Serviciul Smart Service

Pentru a-ți garanta o experiență fără griji, în acest an ne-am bazat pe principiul de prevenire a posibilelor probleme cu dispozitivul tău. Am lansat serviciul Smart Service, prin care utilizatorii au primit asistență profesionistă: diagnosticarea dispozitivului, testarea nivelului de aerosol, curățare profesională, actualizarea soft-ului.

Dacă încă nu ai făcut-o, serviciul Smart Service este disponibil în mod gratuit în orice Q Heated Tobacco Shop din Chișinău.

Modalități noi de actualizare de soft

Din grijă față de tine și respect pentru timpul tău, am făcut posibilă actualizarea soft-ului în 3 minute, prin conectarea dispozitivului la un laptop sau prin aplicația Bluefy™ din Apple Store. Actualizarea versiunii de soft face parte din igiena dispozitivului, elimină micile erori, îi îmbunătățește funcționalitatea și prelungește viața. Aici găsești un mini ghid de actualizare a softului, iar dacă ai nevoie de ajutor, te așteptăm în magazinele Q Heated Tobacco Shop, sau în Darwin și Enter.

Poți închiria IQOS 3 DUO și în benzinăriile Petrom și Vento

Acum suntem și mai aproape de tine și prietenii tăi fumători adulți, prin posibilitatea de a închiria dispozitivul IQOS 3 DUO și în benzinăriile Petrom și Vento. Prin acest serviciu poți descoperi experiența dispozitivului cu 2 utilizări consecutive la o singură încărcare, și beneficiezi de asistență personalizată pe toată perioada chiriei. Mai multe detalii aici.

Celebrăm anul 2022 cu noi obiective!

Datorită celor peste 23 de mii de utilizatori IQOS care au transmis spre reciclare dispozitivele ieșite din uz, am reușit să colectăm și să exportăm la centrele Philip Morris International de reciclare CIRCLE, 1 tonă de dispozitive IQOS și lil vechi. Au fost colectate peste 14 000 de componente, care nu vor impacta mediul înconjurător, dar vor fi procesate și utilizate din nou în producere!

Unul dintre obiectivele pentru 2025 este ca fiecare utilizator IQOS și lil să aibă acces la programele de colectare a dispozitivelor uzate.

Îți mulțumim pentru contribuția ta la misiunea noastră sustenabilă, și te îndemnăm să transmiți în continuare dispozitivele vechi spre reciclare. Toate detaliile le afli aici.

În continuare suntem prezenți pentru a-ți oferi ajutor

Suntem alături pentru a-ți oferi asistență personalizată și sfaturi utile, online și offline.

Prin intermediul Viber Bot, ai parte de suport 24/24, informații despre punctele de vânzare ale dispozitivelor și rezervelor din tutun, precum și pe Facebook Messenger , sau Viber chat cu experții IQOS, care te vor ajuta cu soluții rapide la orice întrebare. De asemenea, ne poți contacta prin apel gratuit la nr. 0 8000 24 00, 7/7, între orele 09:00-19:00.

2022 nu s-a lăsat fără provocări, dar împreună am reușit să creăm oportunități!

A fost un an în care am adus produse și experiențe noi pentru utilizatorii noștri, lucru care ne motivează să lucrăm în continuare la inovarea dispozitivelor fără fum.

Îți mulțumim că ești parte a călătoriei noastre către un viitor fără fum, pentru că ne ajuți să fim mai buni prin fiecare recenzie și astfel, zi de zi, să oferim grija pe care te poți baza oricând. La mulți ani!


*Sursa: rapoarte și estimări PMI (cu excepția Rusiei și a Ucrainei), panouri de utilizatori IQOS și cercetări de piață realizate de PMI. Situația din octombrie 2022. Utilizatori IQOS care au renunțat complet la țigări și pentru care PMI HeatSticks reprezintă cel puțin 70% din consumul de tutun încălzit din ultimele 7 zile.

**IQOS nu este un produs lipsit de riscuri. IQOS produce nicotină, care creează dependență. IQOS este un produs destinat fumătorilor adulți.

Cele mai populare

Ce este IQOS ILUMA?
Citiți mai mult
Ce reprezintă rezervele de tutun TEREA?
Citiți mai mult
lil SOLID Ez: Noua versiune lil SOLID — deja în vânzare
Citiți mai mult
Litere și cifre. De ce numărul de serie al dispozitivului este atât de important?
Citiți mai mult