26/07/2022

IQOS vs țigările electronice. Care sunt diferențele?

Probabil ați auzit de nenumărate ori această întrebare: este IQOS o țigară electronică? În timp ce ambele reprezintă alternative fără fum pentru fumătorii adulți, IQOS nu este o țigară electronică. Ce anume le face diferite?

Tehnologie

IQOS face parte din categoria produselor de încălzire a tutunului. Acestea utilizează sisteme inovatoare, cum ar fi HeatControl™, pentru a încălzi tutunul și a evita arderea. În rezultat este emis un vapor care conține apă, glicerină, nicotină și cu până la 95% mai puține substanțe chimice nocive decât țigările*. În comparație, țigările electronice, numite și vape-uri, funcționează prin încălzirea unui lichid ce poate conține nicotină și rezultă în vaporizarea acestuia.

Tutun

IQOS utilizează tutun veritabil, comprimat în rezervele HEETS. Acestea sunt încălzite până la o temperatură optimă, păstrând aroma de tutun. Cu toate acestea, rezervele HEETS nu sunt lipsite de riscuri. Acestea creează dependență și conțin nicotină, prezentă în mod natural în tutun. Pe de altă parte, țigările electronice nu folosesc tutun, ci lichide cu sau fără nicotină.

Experiență

IQOS oferă o experiență similară cu cea a fumatului. HEETS sunt proiectate să dureze aproximativ 14 inhalări, ceea ce reprezintă aproximativ aceeași perioadă de timp ca și o țigară. Pe de altă parte, țigările electronice oferă o experiență complet nouă, diferită de cea a fumatului, datorită utilizării lichidelor de vapare.

Varietatea produselor

Există mai multe dispozitive de încălzire a tutunului. Printre acestea se numără IQOS 3 DUO și lil SOLID 2.0. Primele au un dispozitiv suport și un încărcător separat, în timp ce altele, așa cum este cazul lil SOLID 2.0, au aceste componente integrate într-un dispozitiv all-in-one. Existența acestor opțiuni le permite utilizatorilor adulți să aleagă ceea ce li se potrivește cel mai bine.

De ce IQOS este o alegere mai bună decât continuarea fumatului?

Se știe că majoritatea substanțelor chimice nocive din fumul de țigară provin din arderea tutunului. Spre deosebire de țigări, IQOS nu arde tutunul și, prin urmare, nu produce fum.

Trecerea completă la IQOS, cu toate că nu este lipsită de riscuri pentru sănătate, este o alternativă mai bună decât continuarea fumatului. IQOS emite vapori care conțin cu 95% mai puține substanțe nocive* în comparație cu fumul de țigară.

Informație importantă: acest lucru nu semnifică o reducere de 95% a riscului. IQOS nu este lipsit de riscuri. IQOS produce nicotină, care creează dependență.

*"Cu 95% mai puţin" presupune reducerea medie a unui număr de componente chimice (cu excepţia nicotinei), în comparaţie cu fumul ţigării convenţionale (3R4F).

Cele mai populare

Ce este IQOS ILUMA?
Citiți mai mult
Ce reprezintă rezervele de tutun TEREA?
Citiți mai mult
lil SOLID Ez: Noua versiune lil SOLID — deja în vânzare
Citiți mai mult
Litere și cifre. De ce numărul de serie al dispozitivului este atât de important?
Citiți mai mult