20/05/2022

FDA a autorizat IQOS 3 drept produs din tutun cu expunere redusă

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a autorizat dispozitivul IQOS 3 drept produs din tutun cu expunere redusă*. Decizia a fost luată în baza unei cereri depuse de către Philip Morris International (PMI), dar și a unei serii de evaluări anterioare.
Ce înseamnă decizia FDA?
Datorită acestei autorizații, Philip Morris International va putea comercializa IQOS 3 în Statele Unite folosind următoarele informații privind reducerea expunerii:
Sistemul IQOS încălzește tutunul, dar nu îl arde;
Acest lucru reduce semnificativ producția de substanțe chimice nocive și potențial nocive;
Studiile științifice au arătat că trecerea completă de la țigările convenționale la sistemul IQOS reduce semnificativ expunerea organismului dumneavoastră la substanțe chimice nocive sau potențial nocive.
În 2020, Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a luat decizia de a autoriza sistemul IQOS în calitate de produs din tutun cu expunere redusă și, implicit, a permis companiei Philip Morris International să comunice despre nivelul redus de substanțe nocive care sunt emise.
PMI verifică în mod constant situația de pe piață și realizează studii pentru a determina dacă încadrarea în categoria de produse de tutun cu risc modificat continuă să fie valabilă.
IQOS 3 are un design asemănător cu cel al versiunii anterioare, fiind aduse câteva modificări estetice și de performanță la această versiune mai nouă a dispozitivului.Totodată, IQOS 3 utilizează aceleași rezerve de tutun ca și versiunea anterioară.
Filozofia IQOS
În spatele fiecărui dispozitiv IQOS se află ani de cercetare științifică și expertiză tehnologică. Din 2008, s-au investit 9 miliarde de dolari pentru dezvoltarea dispozitivelor IQOS, iar peste 400 de oameni de știință, ingineri și tehnicieni sunt implicați în acest proces.
Ingeniozitatea echipei noastre științifice ne-a permis să dezvoltăm tehnologia IQOS HeatControl™, care încălzește tutunul la o temperatură optimă, fără să-l ardă. Astfel, se reușește reducerea cu 95% a substanțelor nocive emise, în comparație cu fumul unei țigări convenționale.*
Informație importantă: aceasta nu echivalează neapărat cu o reducere a riscurilor cu 95%, întrucât IQOS nu este un produs lipsit de riscuri.
*„cu 95% mai puțin” reprezintă reducerile medii ale nivelurilor unei game de substanțe chimice nocive (cu excepția nicotinei) în comparație cu fumul generat de o țigaretă convențională de referință (3R4F).
Scopul nostru este să oferim alternative fumătorilor adulți care vor să utilizeze în continuare nicotina, astfel încât aceștia să înlocuiască fumatul cu produse alternative.
În prezent, sunt peste 15 milioane** de fumători din întreaga lume care au trecut la produsele noastre fără fum și au renunțat la fumat.
*Sursa: Studii PMI cu durata de 3 luni referitor la reducerea expunerii, derulate în Japonia și SUA în condiții de ambulator. Aceste studii au măsurat expunerea la 15 substanțe chimice nocive și au comparat nivelurile observate în fumători care au trecut pe IQOS cu nivelurile în fumători care au continuat să fumeze țigări.
**Sursa: PMI Integrated Report. Situația din decembrie 2021. Utilizatori IQOS care au renunțat complet la fumat.
*** IQOS nu este lipsit de riscuri și generează nicotină, carea creează dependență. Este destinat exclusiv adulților. (18+)

Cele mai populare

Ce este IQOS ILUMA?
Citiți mai mult
Ce reprezintă rezervele de tutun TEREA?
Citiți mai mult
lil SOLID Ez: Noua versiune lil SOLID — deja în vânzare
Citiți mai mult
Litere și cifre. De ce numărul de serie al dispozitivului este atât de important?
Citiți mai mult