Loading...

Qoach - Expertul Dvs. personal IQOS

Qoach

Fiți parte a programului de asistență Qoach și bucurați-vă de experiența IQOS pe deplin!


Sunteți un utilizator IQOS începător? Încă descoperiți noul dispozitiv și aveți nevoie de ajutor? Noi vă oferim suport! Am lansat programul de asistență Qoach.

De ce am lansat programul Qoach?

Pentru a oferi suport și asistență personalizată fiecărui utilizator IQOS nou în perioada inițială de utilizare a dispozitivului IQOS.

Pentru cine? Pentru toți utilizatorii IQOS noi.

La etapa inițială de utilizare a dispozitivului, este firesc să aveți întrebări legate de IQOS. Nu este însă cazul să căutați răspunsurile apelând la prieteni sau navigând pe internet – experții IQOS sunt aici pentru a vă oferi asistență prin recomandări personalizate.

Cum va funcționa?

Desemnăm un expert IQOS dedicat care vă va oferi consultații pentru a vă îndruma în procesul de utilizare și îngrijire a dispozitivului, pentru a vă oferi sfaturi despre cum să vă bucurați din plin de experiența IQOS și să descoperiți beneficiile acestuia.

Împreună putem păși cu încredere spre un viitor fără fum!

Fiți parte a programului Qoach și bucurați-vă la maxim de experiența IQOS!

Prioritatea noastră este să corespundem așteptărilor clienților noștri. De aceea, pe lângă programul Qoach, Serviciul Clienți IQOS este mereu gata să vă ofere suportul necesar. Dacă aveți întrebări cu privire la IQOS sau HEETS, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0 8000 24 00.